23 jaanuar 2013

Restoran "Bollywood"

Jaanika jätkab...

Taas üks külm talveõhtu ja asusime keset Tallinna vanalinna. Plaanis oli
minna ühte teise mainekasse restorani, aga neil jaanuarikuus
kollektiivpuhkus ja samal tänaval juhtus olema India restoran Bollywood.
Kasutan paari kokkuvõtvat lauset restorani kodulehelt: Aasia-pärase
toiduvalikuga restoran-lounge, kus pakutakse traditsioonilist parimat
India, Tai ja Hiina kööki.
Ja kui kasutada restoran Bollywood sõnastust,
siis nende külastajat ootavad "Aasia parimad palad" ja seda peakoka Swapan
Kumar Mitra eesvedamisel, kes on meie külma kliimasse toimetatud otse
Indiast.

Rahvast oli restorani sisseastumishetkel vähe, küllap varase kellaaja
tõttu, sest 2 tundi hiljem lahkudes tühjasid kohtasid ei olnud.
Mõnusalt soe ja hubane. Ettekandjad nähes meid välisuksest sisse astumas,
olid väga lahked, sõbralikud. Antud restoranis on nö tavalisi toole-laude
kui ka neli aknalauda, kus keerlev laud ja hunnik patju mugavamaks
istumiseks. Seal võiks tunde süüa, lebotada, lausa poollamavasse asendisse
ennast sättida.
Saapad jalast ja pisut kõrgemale ronimist ja olimegi aknalaual!

Menüü oli rikkalik. Isegi väga.  Lõplik valik tellitava osas väga kaua ei
võtnudki aega, vilunud ettekandja selgitas meie isud kenasti välja ja sai
ka kiirelt otsustatud, mida süüa ja juua. Valisime toitude kõrvale punase veini.
Kahjuks oli see liiga soe, tõesti, nagu soe hõõgvein, kuid pisut hingamist ja
maitsed tulid kenasti esile. Meie  kahe veinivalikut kokku võttes võiks öelda,
et veinid on seal head.


Teenindajad nooruslikud ja sõbralikud.
Tualettruum tekitas elevust, kuna terve pisike kabiin on täis peegleid.
Ettekandja jutust selgus, et see tekitabki tavaliselt suurt elevust ja ka see,
millest on tehtud laevalgustid - fekaalinõu kaantest! Põnev, kas pole!
Meie menüüsse kuulusid:
vokitud klaasnuudlid muna ja juurviljadega. Mitme erineva lihavalikuga.
Taipärane krõbe kana. Krõbe kanafilee taipärase meekastmes. Lisandiks riis.
Samuti toodi lauda toidu vürtsitamiseks 3 erinevat valikut kastmeid:
sojakaste, magushapu kaste, tšillikaste. Magushapu kaste oli hea, teised
jäid meie maitsele liiga eksootiliseks.


Ja toidud olid nii maitsvad, et lisavürtsi eriti ei vajanduki, eelkõige
riisi maitsestamiseks sobisid aga hästi.
Millest alustada?
Kas sellest, et see kana oli parim taipärane kana, mida ma eales söönud olen.
Mõnusalt frititud, pistetud  kanatükid  suussulavasse magushapusse
kastmesse ja kaunistuseks seesamiseemned.


Lõplik kooslus magus, kerge krõbesus lausa sulasid suus. Ma usun, et sai küll näritud
soovituslik 30 x ühte suutäit, et nautida seda pikka maitsekooslust veelgi :)
Krõbe kana meenub mulle pea iga päev, eriti kui kõht tühjavõitu.
Asudes teise roa juurde.

Munanuudlid on mu lemmikud alates eelmisest suvest. Klaasnuudleid sai söödud esmakordselt. Munatükid, klaasjas sibul, muud vokitud juurviljad olid kenasti klaanuudlite maitsesse ühinenud.
Lihatükid olid imeväikesed. Ja ei seganud üldist maitset. Mida veel tahta.
Lahkusime sealt ülimalt rahulolevate nägudega ning söömine oli sel hetkel taas lihtsalt imeline tegevus.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar