06 november 2013

Cha Dao, ehk Tallinn Restaurant Week 2013

Tallinn teeb seda jälle ja ka meie teeme seda jälle - Tallinna restoranide nädala külalispostitused Jaanikalt!

36 restorani
15 000 kohta reserveerimiseks
lõunasöök 10 eurot
õhtusöök 20 eurot

Otsa teeb lahti Cha Dao

Hiina teemaja ja restoran Cha Dao pakub oma klientidele Hiina erinevatest
provintsidest pärit maitsvaid roogasid. Köögis loob maitseelamusi peakokk
Zhiqiang Jiang ja restorani saalis pakub visuaalseid elamusi meie elegantne
interjöör. Restorani lõõgastav õhkkond, hõrgud road ja enam kui 30
eksklusiivset teesorti Hiinast – see ongi Cha Dao.


Olin ainsana sellest seltskonnast antud restoranis käinud. Olen täielik
teefänn ja sealne valik on suursugune! Ja milline serveerimine. Naudin iga
kord! Seekord me aga teed ei joonud. Väga mõnus restoran oma imelise
muusikavaliku ja toidu ja interjööriga. Romantikutele kohustuslik!

Läks lobaks ära.
Aeg lõunasöögiks.

Kahekäguline lõuna algas:

Wantoni supp
Pardileem kanaklimpidega parimate Hiina köögi traditsioonide järgi




 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pildil tundub selline plassi välimuse ja imelike triipudega supp. Supi
värvus kahjuks pildilt ei paista kuldne nagu ta oli, just seetõttu, et
laevalgus peegeldus supile ja laevalgustus oli triibuline. Leem oli
jumalik, parim supp, mida siiani seal restoranis olen söönud. Supp näeb
hale oma leeme ja heledate klimpidega välja, aga maitse oli imeliselt
plahvatav suus ja väga toitev ja äratas maitsemeeled kenasti ellu.
Ülimaitsev pealegi!


Yin-yang salat
Seller, porgand, ingver ja lootos – toores ja praetud.
Yin ja yang energia kontrast maitsvas ja tervislikus salatis.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tõepoolest yin ja yang. Toores maitses hästi ja praetud veelgi paremini.
Ingver andis hea järelmaitse praetud köögiviljadele ning sobis
sinna imehästi. Selleri maitse on minu jaoks naguke häiriv ja väga ma teda
ei armasta enda tehtud toitudes ning seegi kord oli seda seal salatis minu
jaoks pisut ülearu. Kokkuvõtvalt võiks kasutada sõbranna sõnu, kes kiitis
antud rooga umbes selliste sõnadega, et ta ei arvanud, et taimetoit võib
nii maitsev olla ja et talle see nii võiks meedida!

Paremini ei oskakski seda lõunasööki kokku võtta.

P.S. Kas teadsite, et teenindajate kleidid on valminud Piret Ilves Moemajas?

2 kommentaari:

  1. Olen seal käinud mitmel korral. Sealne part lihtsalt sulab suus. Ja naljakas, just eile õhtul sellele pardi roale ma just mõtlesin :)

    VastaKustuta
  2. Ah, ära parem pardist räägi ka mitte! Tahaks kohe ja praegu!

    Meil siin linnas ainuke kõlbulik part on Fellinis - kui maale satute, siis kindlasti astuge läbi sealt - köök on seal aus!

    VastaKustuta