28 november 2013

"Küüslauk ja safiirid: toidukriitiku salaelu" Ruth Reichl


Alapealkiri "toidukriitiku salaelu" ütleb selle raamatu kohta juba peaaegu kõik.

Lisaks oi-va-lis-te-le restorani- ja toidukirjeldustele (ei soovita lugeda tühja kõhuga või kuivikud leige taimetee sees leotades!), mille leidmist te seda raamatut lahti lüües ka muidugi eeldate,  peab Reichli tasemel toiduarvustaja veel teistegi muredega kokku puutuma - nimelt on oluline erinevus minnes restorani oma tavalises (kuulsa toidukriitiku)kestas või inkognito. Nii et, kuigi gurmeeroogadest räägitakse palju ja põhjalikult, sh lõhnast, välimusest, maitsest, ei halasta ta ei teeninduse ega sisekujunduse kohapealt, ent samavõrd võib lugeja tutvust teha taaskasutuspoodide, paruka- ja meigiasjandusega või üldse erinevate tervikmuljete loomisega.

Samas - see ei seganud, kõike oli piisavalt.

Hoiatan köögikunne, et siin raamatus on ka retsepte, ei palju ega vähe, vaid parajalt. Nii mõnigi neist mõjus päris ahvatlevalt. Pilte retseptidel juures ei ole, seega mulle meeldis. Puhtalt retseptid - võrratu!

Hea, kiire, huvitav lugemine.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar