07 november 2013

Restoran-pizzeria Rucola

Alustasime seekord taas õhtusöögist ning ei tahaks hakata pikka juttu selle
aastasest reserveeringust siin kirjutama, aga ei saa kuidagi. Ütleme nii,
et see ikka oli täiesti omadega mudas ja kui ma siiani olin sellest
nädalast väga vaimustunud ja ootasin aasta aega, et taas see nädal tuleks,
siis olen tänase seisuga selles nii pettunud, et esialgu plaan - aastal 2014
minupoolne külastus jääb ära. Never say never, aga kui ka lähen, siis mitte
sellise vaimustusega nagu varasematel aastatel. Sest see broneeringu
süsteem võttis ikka igasuguse elevuse nulli lähedale!

Aga, et kõik oleks aus ja liigseid sõnu restorani ning menüü tutvustamiseks
ei peaks pruukima, siis tutvustavad laused võetud otse Tallinna Restoranide
Nädal 2013 lehelt.

Rucola on Itaalia restoran, mis pakub Sulle korralikku Itaalia kööki. Pizza
valmib tõelises puuküttega pizzaahjus, pastad ja muud itaaliapärased road
saali avatud köögis. Ootame külalisi kõikjalt, seitsmel päeval nädalas ja
kindlasti perekondi koos lastega, sest teie jaoks on meil eraldi välja
mõeldud lahe lastemenüü ning peale selle on meil ka mõnus lastenurk.
Restorani kõrval asub Rucola Veinipood, kus pakume valitud kvaliteetseid
Itaalia veine, värsket pastat, juuste ja sinke, erinevad desserte ning laia
valikut pagaritooteid.




















Kolmekäiguline õhtusöök sai alustuse:

CARPACCIO con SCAGLIE di PARMIGIANO
Marineeritud veisefilee Parmesani, oliiviõli, pähklite ja rukolaga





















Silmadega vaadates väga isuäratav! Aga veisefilee oli marineeritud nii tuimaks ja
vesiseks, et ei saanudki esimese hooga aru, mida sõime. Kas liha või vett
:) Roa päästis rukola - see tegi toidu üsna maitsvaks, aga liha jäi ikka vesiseks! Rukola ja seedermännisemmned lõppkokkuvõttes päästsid.

Võib öelda, et varasemalt olen külastanud seda restorani kolmel korral ja see
restoran on tuntud oma heade roogade ja normaalsete koguste poolest.

Jäime sõbrannadega ootama pearooga.


FILETTI di ANATRA ALL’ARANCIA
Glasuuritud pardifilee hanemaksavahu ja punase veini kastmega





















Mina ja üks sõbrannadest tellisime medium küpse pardifilee ja teine
sõbranna medium keskmise küpsusastmega lihatüki. Minu medium oli väga
hea. Mahlane. Ideaalselt küps lihatükk. Part oli hõrk, lausa sulas suus.
Kuigi sõbranna sõi sama lihatükki medium keskmise küpsusastmega ja liha oli
ikka üsna punakas, mitte nii punane, et oleks taldrikult minema lennanud,
aga siiski, nii kummaline, kui see ka pole, kiitis oma pardifilee tükki
samade sõnadega. Tõeliselt hea. Lisandit me ei tellinud juurde. Oli küll
võimalus lisaraha eest (lisamärkus: varasemalt polnud sellist varianti
restoraninädala raames kohanud, et kartuli eest tuleks juurde maksta! Uudne
kogemus.)
Hanemaksavaht oli ilus õhuline pilvekene, maitses nagu hanemaks
ikka, kergelt kibejas, aga saias vägagi söödav. Punase veini kastet oli
külladaselt, selle eest kiitus! Kaste oli väga hea. Jäime väga rahule.
Pearoog ja eelroog panid mõtlema, kas tegu sama restoraniga? Aga me polnud
veel saanud magustoitu!

Pavlova kook




















Ojaaaa, halleluuja, ütleks selle peale. Süda oli kergelt paha seda rooga
lõpetades, aga NII hea. Võtaks kohe praegu seda teksti siin kirjutades kaks
ampsu suhu ja kirjutaks edasi. Ei olnud kuiv, pealt krõbe, pisut nätske
täidisest ( nagu peabki eksole!) ja ainukene, mis kõlas oli see, et
maasikaid oleks võinud rohkem olla. Kuigi ega see väga ei häirinudki.
Ideaalne väike suussulav ja kaloritest patune magustoit õhtusöögi
lõpetamiseks.

3 roast 2 olid väga õnnestunud. Esimest rooga enam ei telliks, aga teisi
kindlasti.

6 kommentaari:

  1. Ei saanud aru - alguses ütled, et kõik oli mudas, aga siis, et kaks rooga kolmest olid hästi õnnestunud. Mida see siis tähendab?

    Rucolas tasub süüa pizzat. Ja neil on Tallinna parimad pannkoogid, või õigemini, nad minu teada ongi ainus koht, kus pannkoogid on head.

    VastaKustuta
  2. Bron.süsteemi üle kurtis postitaja, et selle kohta ei olnud vist ühtegi positiivset sõna öelda.

    Toitude osas jah, eelroog sai piitsa, teised road präänikut.

    Aga ma arvan, et pannkoogid on kõige paremad kodus :P

    VastaKustuta
  3. Tavalised pannkoogid on kodus ka tavalised ja minu arust üsna maitsetud. Kodus ricottaga tegemine on võimalik, aga Rucola omad on ikka paremad.

    VastaKustuta
  4. Kaur!!! Kas sa ei karda, et sellise jutu peale naine/ema/vanaema sind panniga taga hakkavad ajama :)?

    VastaKustuta
  5. Ei, misasjus? Mu naine jagab mu arvamust nii Rucola kui pannkookide osas. Võiks isegi öelda, et mina jagan tema arvamust, mitte vastupidi. Ja lastele teen kodus pannkooke enamasti mina ise.

    VastaKustuta
  6. Tänapäevane mees, sõnaga :)

    VastaKustuta